Benvinguts i ben vingudes al meu blog!!!!!! Que sigui profitosa la passejada.

miércoles, 15 de diciembre de 2010

Conferència sobre la mediació





Que és la mediació? ¿ És un concepte nou? Què sabem sobre la mediació? Quina formació cal?

D'aquestes i d'altres preguntes ens sorgeixen quan parlem de mediació.

Com a futura educadora social, el tema que el passat dia 10, es va exposar a la sala d'actes va ser molt interessant. El David ens va explicar d'una manera molt dinàmica i motivadora quatre conceptes claus i precisos per poder ser un bon mediador/a.

Sobretot tenir una taranà especial, vital, obert i compromès amb alló que fa, no tothom servim per tot ,saber treballar en equip, això es clau en tot el procés i sobretot tenir clar el que no hem  de fer "no jutjar, ni aconsellar i tampoc ser policies". Un bon mediador/a ha de tenir paciència, saber escoltar i sobretot intentar cercar una possible solució al conflicte.

Tenir clares unes normes, si un parla l'altra escolta, no insultar i cooperar perquè la mediació vagi endavant.

Però la pregunta és, sense cap dubte "tens ganes de resoldre el conflicte", si una de les part no te ganes o en aquell moment no es sent preparat, donar-li la oportunitat que s'ho pensi , deixar que ell vingui a tu, ja calmat i cercar la solució d'una manera pacífica i amb ganes.

És important que el mediador/a trobar un clima adequat, un ambient adient on poden parlar i escoltar als nanos sense pressa i amb tranquil·litat.
La mediació és una eina social, molt important, però sense oblidar-nos que de vegades la mediació no pot ser l'única solució ha conflictes més greus, sobretot quan parlem d'agressions, assetjaments...
La formació és molt important ja que t'ajuda a cercar estratègies per a poder ser un bon professional.

Com a valoració personal penso que seria molt interessant que la figura de mediador/a estigui present als centres educatius, ja que els nanos i adolescents trobo, que van perduts, no saben ben be que fer, mostren pèrdua dels valors tradicionals , saber escolar, el respecte, ...i ara mateix ens trobem en època de canvis ja sigui polític, religiós, generacional, i serie bo que el mediador/a estigues al centre i poder cercar una solució als seus neguits.

"Siguem realistes, demanem l'impossible"










No hay comentarios:

Publicar un comentario